I gränslandet uppstår nya tankar.

I gränslandet uppstår nya tankar.

Franska Pyrenéerna, Vandra med Mindfulness

Franska Pyrenéerna bjuder på en rik flora och fantastiska vandringsmöjligheter. Vi vandrar och ger dig verktyg att bygga upp och stärka din förmåga att skapa tid till egen reflektion.

Leadership Adventures bjuder in till fem dagars ledarskapsstimulans och vandring i Franska Pyrenéerna. Under dagsvandringar i bergen får du heldagar fyllda med närvaro i nuet. 

Under hela resan arbetar vi med olika Mindfulnessövningar och du får öva dig att möta dig själv, öka din självinsikt och komma i kontakt med din inre motivation. Vart är jag på väg? Vad driver mig? Christina Stenberg kommer att vägleda dig i detta arbete i egenskap av processledare och diplomerad Mindfulnessinstruktör. Läs mer om Leadership Adventures koncept här.

Jag är mer än någonsin övertygad om att Mindfulness är något jag vill utveckla och skapa rutiner för. Balanserad och metodisk processledning genom Christina Stenberg.

Sagt om Reflektionsvandringar för ledare maj 2015. Kristina Christofferson, affärsområdeschef Hotell- och Restaurang, Nääs Fabriker 

Bergkedjan Pyrenéerna sträcker sig från Biscayabukten i väst till Costa Brava i öst, den är 435 kilometer lång och upp till 130 kilometer bred. Pyrenées Orientales (eller franska Pyrenéerna), där vi befinner oss på denna resa, ligger i bergskedjans östra del och sträcker sig från Medelhavet, längs den spanska gränsen, genom Vallespir och Conflent och vidare till Cerdagne, Capcir och upp mot Andorra. Området tillhör även den norra (franska) delen av Katalonien och bär på en rik och intressant historia, de första spåren av mänsklig närvaro är 25 000 år gamla.

Här finns ett rikt djur- och växtlliv och har vi tur kan vi få se bergsget, mufflon, murmeldjur och hjort. Sedan ett par år tillbaka har även björn och varg etablerat sig i regionen. Vad gäller floran så tillhör naturreservatet Eynedalen kända botanisters absoluta favoriter med över 500 olika arter, några av dem endemiska.

Vi flyger in till Barcelona där vi möts av vår vandringsguide, Kim Falk. Han är sedan många år bosatt i den lilla byn Bolquère i hjärtat av Pyrenée Oriental. Kim är legitimerad "Accompagnateurs du Montagne" (vandringsguide) och kommer att leda vandringarna och förmedla kunskap om flora, fauna och områdets historia. Vi åker sedan med privat buss norrut till byn Bolquère, där vi tar in på vårt hotell. Tre av middagarna äter vi på den familjeägda restaurangen Cal Valbour, en enkel restaurang som överraskar. Under resan kommer vi även övernatta på en bergshytta och ha chans att se solen gå upp över ett av Europas vackraste bergsområden.

Vandringarna är medellätta och Kim kommer att anpassa tempot till gruppen. Under hela  resan tränar vi oss i att vara närvarande i nuet. Vi bygger upp och stärker vår förmåga till återhämtning, ökar uthålligheten vid stress, fyller på med ny energi och ökar vår förmåga att reflektera.


Resan dag för dag

Dag 1. Sverige – Barcelona – Bolquère

Ankomst till Barcelona. Transfer till Bolquère och vårt hotell la Pradella i byn Bolquère (3 tim.). På vägen upp (beror på ankomsttid) äter vi en god lunchbuffé vid foten av vackra Montserrat. Middag blir det på restaurang Cal Valbour som ligger 5 minuters gångväg från hotellet.

Leadership Adventures Start-Up/Genomgång Mindfulness – teori och övningar/ ”Incheckning” av gruppen. Middag ca 20.30

Vad är Mindfulness? Introduktion, genomgång, fakta och inspiration.

Dag 2. Vandring Galbedalen

Efter frukost på hotellet blir vi körda till Formiguères (30 min.) där vi börjar dagens vandring med att följa stigen ”Chemin de la Baga”.  Stigen går genom en vacker barrskog och vi har utsikt över Galbe-dalen, som formades för 20 000 år sedan, då området var täckt av över 300 m. is. Efter c:a 2 timmar börjar en stigning som tar oss till les Camporells, en platå omgiven av höga toppar och med flera glaciärsjöar som ger en äkta vykortskänsla. Här äter vi picknick innan vi fortsätter upp på ”Serre de Mauri”, en bred bergskam mellan ”Galbe-dalen” och ”Lladur-dalen”. Fantastisk utsikt åt alla håll innan vi tar oss ner tillbaka mot Formiguères.  Tillbaka på hotellet finns tid för övningar innan det blir middag på Cal Valbour.

Mindfulnessövning/Dagens tema och frågeställning/ Vandring – Silent Walk

Lunch

Walk and Talk/ Mindfulnessövning/ Reflektion – dela insikter

Middag

Mindfulness som förhållningssätt ger dig möjligheter växa som ledare. Med träning får du djupare insikter om dig själv och dina beteendemönster. Vi fortsätter varva teori och praktiska övningar under vandringsdagarna. 

Dag 3. Vandring Le Carlit

Vi börjar dagen med frukost på hotellet. Vid 9-tiden åker vi upp till "les Bouillouses", en fördämning som ligger på 2000 m. höjd (25 min.). Här ligger också Aubèrge du Carlit, ett litet enkelt hotell där vi kommer sova denna natt.

Härifrån tar vi oss upp på en höghöjdsplatå där vi vandrar förbi glaciärsjöar, omgivna av höga toppar. Från platån har vi utsikt över Cerdagne och bergskammarna som utgör gränsen mot Spanien i syd. I nordväst har vi "le Carlit", Pyrénées Orientales högsta berg med sina 2921 m. Efter picknick-lunch är målet en liten topp som i folkmun kallas för ”Helvetestoppen” . Vyn från "helvetet" bjuder dock på en fantastisk panoramautsikt över hela området. Här finns en rik fauna & flora, och gott om gems, murmeldjur, gåsgam och örn.

Middag äter vi på Aubèrge du Carlit, innan det är dags för en god natts sömn.

Mindfulnessövning/Dagens tema och frågeställning/ Vandring – Silent Walk

Lunch

Walk and Talk/ Mindfulnessövning/ Reflektion – dela insikter

Middag

Vi fortsätter integrera Mindfulness i ditt personliga ledarskap. Hur bidrar Mindfulness till minskad oro/stress, till att öka vårt fokus och vår effektivitet?

Dag 4. Le Carlit – Bolquère

Frukost innan vi tar vår picknick och börjar vandra. Idag följer vi fördämningens västra sida på leden GR 10, den led som går från Hendaye vid atlantkusten genom hela Pyrenéerna till Banyuls sur Mer vid medelhavskusten. Vackra vyer fram till en stuga som heter La Balmeta, där vi har fin utsikt mot stora & lilla Peric, 2810 resp. 2690 m. Vi viker här av mot les Boutassous, två små pittoreska bergsjöar där vi äter vår picknick. Sedan bär det uppför genom ett böljande landskap där det brukar finnas gott om murmeldjur. Vid Lac d’Aude, där floden Aude har sin källa innan den ringlar ner mot Narbonne i norr, börjar vi gå ner tillbaka mot Aubèrge du Carlit, där vi har möjlighet dricka något uppfriskande på terrassen innan vi samlar ihop våra saker och blir körda ner till vårt hotell.

På kvällen blir det avslutningsmiddag på Cal Valbour. Allt det bästa området har att erbjuda i matväg står på bordet!  

Mindfulnessövning/Dagens tema och frågeställning/ Vandring – Silent Walk

Lunch

Walk and Talk/ Mindfulnessövning/ Reflektion – dela insikter

Middag

Mindfulness verkningsmekanismer. Vad händer i hjärnan när vi tränar? Mindfulness övningar föder nya tankar om ditt personliga ledarskap och kan ge tillgång till resurser hos dig själv som du kanske tidigare inte varit i kontakt med.

Dag 5. Bolquère – Barcelona – Sverige

Frukost på hotellet innan transfer till Barcelona.

Mindfulnessövning/ Reflektion – Hur implementerar och lever jag mina nya insikter/ Closure Leadership Adventures

Vad har dagarna inneburit för dig? Hur skapar du rutiner för Mindfulness på arbetsplatsen?

Vart är jag på väg? Vad driver mig? Vilken ledare vill jag vara ? Vi bor i den lilla byn Bolquère i hjärtat av Pyrenée Orienta Området har en artrik flora Tankar klarnar. Reflektion kring vikten av självkännedom. Under hela resan tränar vi oss att vara närvarande i nuet. Delar insikter. Fyller på med ny energi. Utsikt från Le Carlit

Avgångar:

Det finns inga avgångar för tillfället.

Vi reserverar oss för prisändringar utanför vår kontroll. I övrigt: se resevillkoren

Resefakta

Reslängd: 5 dagar
Gruppstorlek: Min 8, max 14
Gradering: 1

I resans pris ingår:

 • Svensk diplomerad Mindfulnessinstruktör med VD bakgrund
 • Svensk vandringsguide med expertkunskap på området
 • Flyg t/r Landvetter/Barcelona
 • Transfer T/R Barcelona-Bolquère
 • Transport till aktiviterna
 • Lunchbuffé vid Montserrat
 • Välkomstdrink
 • 3 nätter på Pradella med frukost
 • 3 picknick
 • Övernattning med middag och frukost på Aubèrge du Carlit
 • 3 middagar på Cal Valbour (Lassus)
 • Kaffe & Thé till vandringarna

Priset på förfrågan

Frågor och intresseanmälan

Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?
Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna.

Bra att veta

Vandringarna/aktiviteterna är anpassade för alla som är vana vid att röra sig utan att för den delen vara någon atlet. Det är viktigt att du inte har några problem med knän, rygg, höfter eller liknande eftersom vi rör oss i kuperade bergstrakter där underlaget är stenigt.

Vandringarna tar runt 6 timmar och vi är som högst uppe på drygt 2000 meters höjd. Syftet med resan är inte att prestera utan uppleva.

Inför resan får ni mer skriftlig information om packning samt fakta om områdena vi rör oss i. Har ni frågor kan ni alltid höra av er till oss: info@pathfindertravels.se

 

Pathfinder Travels
Göteborgsvägen 3 SE-443 30 Sweden
Tel: 031-707 00 80 Fax: 031-15 34 46
Spiro Kommunikation