Leadership Adventures vill medverka till ett hållbart ledarskap.

Leadership Adventures vill medverka till ett hållbart ledarskap.

Höga Atlas, Marocko, vandra med Mindfulness

Följ med på en inspirations- och ledarskapsresa till Marocko och den mäktiga bergskedjan Höga Atlas. Vi vandrar med fokus på det personliga ledarskapet och genom Mindfulness låter vi tanken expandera.

Leadership Adventures bjuder in till fem dagars ledarskapsstimulans och vandring 11 – 15 mars 2017 i Marocko. Under dagsvandringar i Atlasbergen får du heldagar fyllda med närvaro i nuet. Läs mer om Leadership Adventures koncept här.

Vi inleder resan med en kväll i Marrakech, en mytompsunnen, intensiv och tankeväckande stad som härbärgerar mycket historia och bär på många berättelser. Här bor vi hos Maria och Jabrane på den trevliga Riad Saba inne i den gamla stadsdelen, Medinan.  På Riaden har vi en genomgång av Mindfulness begreppet och får grundläggande verktyg att arbeta med under de dagar som följer.

Leadership Adventures vill medverka till ett hållbart ledarskap. Du fyller på med ny livsenergi och skaparkraft. Kombinationen av att utveckla ditt personliga ledarskap tillsammans med fysisk aktivitet och spektakulära vyer gör dagarna till något alldeles extra.

Christina Stenberg

Dagen efter tar vi oss upp i Höga Atlas, som man kan se torna upp sig strax söder om Marrakech. En vacker och imponerande bergskedja som är mycket lämpad för vandring. Vandrar du i detta bergsmassiv möts du av intensivt gröna terrassodlingar, ockrafärgade bergssidor och gnistrande vattenfall. Du drar in lukten av lavendel och vildoliv från sluttningarna och träkol­slagad mat från berberbyarna.

Här kommer vi att vandra i tre dagar och bo två nätter i enkla berberhus.  Berberna är ursprungsbefolkningen i Marocko och under vandringarna kommer vi i kontakt med detta folks kultur och traditioner. Det är lika mycket en resa i tiden som i rummet. Vandringen kommer att gå på ganska låg höjd, mel­lan ca 1200 m - 2700 m. Mulåsnor bär all tyngre packning och man går endast med lätt dagsäck.

Vi avslutar resan med en mindre stadsvandring i Marrakech och god middag på en av stadens många bra restauranger.

Under hela resan arbetar vi med olika Mindfulnessövningar och du får tillfälle att möta dig själv, öka din självinsikt och komma i kontakt med din inre motivation. Vart är jag på väg? Vad driver mig? Christina Stenberg kommer att vägleda dig i detta arbete i egenskap av processledare och diplomerad Mindfulnessinstruktör.

 

 


Resan dag för dag

Dag 1.  Stockholm - Marrakech

På flygplatsen möts vi av en chaufför och sedan väntar en kort transfer med minibuss/alt 4x4 till Riad Saba och checkar in. 

Leadership Adventures Start-Up/Genomgång Mindfulness – teori och övningar/ ”Incheckning” av gruppen. 

Middag ca 19.30

Vad är Mindfulness? Introduktion, genomgång, fakta och inspiration.

 

Dag 2. Marrakech- Amizmiz - Tilfitine

Efter frukost åker vi söderut mot Atlasbergen. Efter ca 1, 5 timme kommer vi fram till Amizmiz-dalen och passerar ett gytter av berberbyar. I byn Tagfart möter ni våra mulförare och de lastar på pack­ningen på mulåsnor och börjar vandra uppåt. och kan blicka ut över Haouza-slätten bakom oss. Efter att ha vandrat över ett mindre pass följer vi en större dalgång söderut mot byn Tilfinite. Här övernattar vi i ett berberhus.

Mindfulnessövning/Dagens tema och frågeställning/ Vandring – Silent Walk

Lunch

Walk and Talk/ Mindfulnessövning/ Reflektion – dela insikter

Middag

Mindfulness som förhållningssätt ger dig möjligheter växa som ledare. Med träning får du djupare insikter om dig själv och dina beteendemönster. Vi fortsätter varva teori och praktiska övningar under vandringsdagarna. 

Dag 3. Tilfitine- Adrhous

Vi vandrar vidare i västlig rikting på stigar och mindre grusvägar och vänder sedan norrut och vandrar hela tiden genom ett landskap fullt av färger. Omkring lunchtid kommer ni fram till en större bergsby, Azgour. Vi vandrar sedan vidare norrut mot en liten berberby, Adrhous, där vi övernattar i ett berberhus.

Mindfulnessövning/Dagens tema och frågeställning/ Vandring – Silent Walk

Lunch

Vandring – Silent Walk. Dig deeper / Mindfulnessövning/ Reflektion – dela insikter

Middag

Vi fortsätter integrera Mindfulness i ditt personliga ledarskap. Hur bidrar Mindfulness till minskad oro/stress, till att öka vårt fokus och vår effektivitet?

Dag 4. Adrhous – Souk el Khemis Tizguin – Marrakech

Efter frukost vandrar vi vidare norrut fram till byn Souk el Khemis Tizguin. Vi äter lunch och säger adjö till mulförar-teamet och guider mm och åker sedan tillbaka till Riad Saba i Marrakech. På kvällen gör vi en stadspromenad genom den myllrande souken och äter en god middag.

Mindfulnessövning/Dagens tema och frågeställning/ Vandring – Walk the Talk / Learning Partners

Lunch

Mindfulnessövning/ Att omsätta tankar och insikter/ Skapa rutiner för tid till egen reflektion 

Middag

Mindfulness verkningsmekanismer. Vad händer i hjärnan när vi tränar? Mindfulness övningar föder nya tankar om ditt personliga ledarskap och kan ge tillgång till resurser hos dig själv som du kanske tidigare inte varit i kontakt med.

Dag 5. Marrakech – Stockholm

Efter frukost transfer till flygplatsen, hemfärd.

Mindfulnessövning/ Reflektion – Hur implementerar och lever jag mina nya insikter/ Closure Leadership Adventures Vad har dagarna inneburit för dig? Hur skapar du rutiner för Mindfulness på arbetsplatsen?

Under dagsvandringar i Atlasbergen får du heldagar fyllda med närvaro i nuet. Mulåsnor bär all tung packning. Vi vandrar lätt! Under vandringen kommer vi i kontakt med berberfolket. Ursprungsbefolkningen i regionen. På högre höjd ligger snö kvar ända in på våren. Vi vandrar på gamla bruksstigar Vi vandrar med fokus på det personliga ledarskapet och genom Mindfulness låter vi tanken expandera.

Avgångar:

Det finns inga avgångar för tillfället.

Vi reserverar oss för prisändringar utanför vår kontroll. I övrigt: se resevillkoren

Resefakta

Reslängd: 5 dagar
Gruppstorlek: Minimum 6, maximum 10 personer
Gradering: 1

I resans pris ingår:

  • Flyg t/r Marocko
  • Alla lokala transporter
  • Svensk diplomerad Mindfulnessinstruktör med VD bakgrund
  • Lokal bergsguide
  • Kockar samt mulåsnor med förare
  • All mat under vandringen
  • Välkomstmiddag samt avskedsmiddag Marrakech
  • Hotell 2 nätter i dubbelrum med frukost
  • Övernattningar i berberhus 2 nätter

Priset är exklusive moms: 26 900 SEK per pers

Frågor och intresseanmälan

Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?
Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna.

Bra att veta

Undrar du vad Leadership Adventures är? Läs mer här.

Då vi flyger reguljärt ned till Marocko är det bra att boka resan i god tid för att säkra upp flygstolarna. Alla lokala transporter ingår i priset och i Marocko använder vi inhyrda minibussar eller fyrhjulsdrivna jeepar som våra chaufförer kör lugnt och säkert. Den marockanska maten är god och vällagad och magsjuka tillhör inte vanligheterna. Vatten dricker man dock på flaska och glass gör man bäst i att undvika, åtminstone i början av resan.

I Marrakech bor vi på en fin Riad i medinan, den gamla stadsdelen. Under vandringen övernattar vi enkla berberhus. Vi sover tillsammans på britsar i större rum Maten lagas av medföljande kockar och vi äter frukost och middag i berberhusen, lunch intas i regel i det fria. De lokala guiderna som arbetar med oss är legitimerade och vår lokale samarbetspartner i Marocko är mycket erfaren och välrenommerad. 

För att få ut det bästa av resan bör du ha viss vana av friluftsliv och medelgod kondition. Vandringen kommer att gå på höjder varierande mellan cirka 1200 och 2500 meter, dock mestadels mellan 1500 och 2500 meter. Vi kommer endast bära lätta dagpackningar och vandra cirka 6 timmar om dagen. Vi går på vanliga stigar, inte några välunderhållna vandringsleder, och terrängen är ganska tuff men inte extrem. Ett par bra vandringskängor är att rekommendera och lämpliga vandringskläder därtill.

Temperaturen varierar kraftigt mellan dag och natt och påverkas av höjden, därför är det bra att ha kläder både för varma dagar och kalla kvällar. På nätterna kan temperaturen krypa ner strax under noll. Egen sovsäck är egentligen det enda som krävs i form av campingutrustning.

Vandringen går tvärs igenom tämligen orörda delar av Höga Atlas. Under vissa sträckor rör vi oss i områden där turister tillhör ovanligheterna, att visa respekt för den berbiska kulturen är därför av vikt. Många vill till exempel inte bli fotograferade, speciellt inte kvinnor, fråga därför alltid om lov innan du fotograferar någon person. Inför resan kommer ni att få mer information om vad som är värt att tänka på när ni möter den lokala kulturen.

Inför resan kommer ni att få mer skriftlig information om packning samt fakta om områdena vi rör oss i. Vi kommer även försöka ha ett informationsmöte för alla deltagare. Har ni frågor kan ni alltid höra av er till oss: info@pathfindertravels.se

Pathfinder Travels
Göteborgsvägen 3 SE-443 30 Sweden
Tel: 031-707 00 80 Fax: 031-15 34 46
Spiro Kommunikation