Pathfinder Travels mottog pris för årets Outdoor produkt

Pathfinders koncept med skattjaktsresor blev utsett till årets Outdoor produkt i kategorin upplevelser på Vildmarksmässan i Stockholm.

Juryn utser varje år årets Outdoor produkt och Pathfinders resekoncept med "det berättande resandet" anpassat för barnfamiljer, vann första pris 2009. Idén bygger på att vi specialskriver sagor/berättelser som knyter an till de länder eller områden vi besöker. Berättelserna grundas i myter, lokala folksagor eller historiska fakta och delas ut till barnen innan de reser. Under resans gång blir barnen (även föräldrarna) delaktiga i berättelsen och får olika uppgifter att lösa, samt att hitta ledtrådar som för dem fram till skatten eller till mysteriets lösning.

Den yttre ramen är en aktivitetsresa i bergsmiljö. Årets prisbelönta resa utspelar sig i Marocko, där vi vandrar i Atlasbergen. Just denna resa bygger på en sagobok, som bröderna Bruno och Bengt Nordenborg skapade, efter att de vandrat runt i berberbyar för att samla in marokanska folksagor. Deras vän Mustapha Radi guidade och översatte. Brunos son, Adrian Nordenborg, som är en av Pathfinders medarbetare, blir sedan av en händelse del av denna folksaga under en av hans färder i Marocko. Adrian får en uppgift av en berberfamilj men måste ha hjälp av barnen för att lösa den...

Mycket mer tål inte att avslöjas men om ni får lust så läs mer om resan här.

 

 

Pathfinder Travels
Göteborgsvägen 3 SE-443 30 Sweden
Tel: 031-707 00 80 Fax: 031-15 34 46
Spiro Kommunikation