Svalbard - En av de många destinationer Anders guidar på.

Svalbard - En av de många destinationer Anders guidar på.

"Replacing Luck" - en skidkväll med fokus på bergssäkerhet.

Bergsguiden Anders Bergwall har guidat för oss i Iran och Marocko. I oktober är han på en turné i Sverige, Finland och kommer till Göteborg den 24 oktober för att prata om säkerhet i bergen.

"Replacing Luck" - som turnén heter, fokuserar på bergssäkerhet. Turnén riktar sig till dig som åker offpist och går på toppturer, oavsett tidigare kunskapsnivå. Målet med turnén är att höja era kunskaper, att sprida en säkrare attityd och på så vis även minska antalet olyckor. Det är viktigt att öppna upp för en diskussion där vi tillsammans kan problematisera och att ni kan lämna föreläsningen med nya insikter och en ökad lust att njuta av bergen på ett säkert vis. 

 Målet med turnén är att höja era kunskaper, att sprida en säkrare attityd och på så vis även minska antalet olyckor.


Tillsammans med den alpina fjällräddaren och UIAGM-certifierade bergsguiden Anders Bergwall och olika professionella skidåkare kommer du under kvällen att få många goda råd och även en inblick i hur en räddning i bergsmiljö kan gå till med exempel hämtade från verkligheten. 

Under turnéstoppet i Göteborg på Udéns Sport kan du lyssna till Anders Bergwall och diskutera säkerhetstänkande. Anders har en diger meritlista och var en av de första svenska internationellt certifierade bergsguiderna. Parallellt med guidningen har Anders även arbetat lång tid inom alpina fjällräddningen och bl.a. aniltats som säkerhetsansvarig för svenska expeditioner till Sydpolen. Ni  som haft nöjet att resa med Anders till Iran eller Marocko vet också att han är en trevlig prick.

Vi på Pathfinder kommer att finnas på plats och kan svara på frågor om våra skidresor. 

Begränsat antal platser och föranmälan är obligatoriskt! Det gör att gruppen inte blir för stor och alla kan ta del. Ring till Udéns Sport Tel: 031-418 420

Var: Udéns Sport, Övre Husargatan 20

När: Måndagen den 24 Oktober, kl 18:30

Läs mer om turnén på FaceBook eventet

Turnén presenteras av Arctic Guides, som Anders företag heter, tillsammans med Husky Podcast med hjälp av Salomon och Suunto.

Varmt Välkomna!

Pathfinder Travels
Göteborgsvägen 3 SE-443 30 Sweden
Tel: 031-707 00 80 Fax: 031-15 34 46
Spiro Kommunikation