Fantastiska förutsättningar för löpning

Fantastiska förutsättningar för löpning

Trailrunning Camp i Franska Pyrenéerna

Söker du en tuffare utmaning är vårt trail camp i Pyrenéerna något för dig. Skyrunning, vertical race och skön löpning står på programmet.

Detta trailcamp leds av vår vän och guide, Kim Falck. Vi håller till i Pyreneés Oriental med utgångspunkt från byn Bolquère. Kim är själv bosatt i byn och rör sig hemtamt i omgivningarna.

Cerdagne, där Bolquère är beläget, är en höghöjdsplatå med en snitthöjd på 1500 meter, medan själva Bolquère ligger på 1600 meter. Platån är luftig med en fantastisk utsikt och mycket sol; i snitt 300 soldagar om året. Området bjuder på vacker natur, häpnadsväckande panoramavyer och löpvänliga stigar, vilket i sig är skäl nog att delta i denna resa.

Det är bra att vara införstådd med att vi inte har nummerlappar på bröstet under detta camp, trots att denna resa kanske är den tuffaste i våra trailrunningarrangemang. Vi sätter upplevelsen av landskapet och naturen i första rummet alltmedan vi drivs framåt av löpningens förlösande rörelse. Varje dag finns en längre och en något kortare etapp, allt för att tillmötesgå individuell dagsform. Löpningen är ibland teknisk och kommer även att ske utanför stigarna samt eventuellt på lite snö. Vi rekommenderar därför starkt att ni springer i gedigna trailskor.

För att få de bästa förutsättningarna bor vi på lägenhetshotell och har helpension inkluderat i paketpriset. En kväll besöker vi en sportbutik inriktad på trailrunning som exklusivt håller öppet för gruppen. Här diskuterar vi det senaste inom trailrunning och butiken ger oss 20 % rabatt under kvällen. Inte nog med att vi bor, äter, lever, pratar och löper trail, 

Detta är helt enkelt resan för er som vill utveckla er löpning tillsammans med andra och få tuffa utmaningar i en spektakulär terräng. 

trailloparenDu kan också läsa om samma resa på trailloparen.se. Vi på Pathfinder jobbar tillsammans med Pelle Nyberg som driver siten trailloparen.se där han erbjuder löpcoaching och träningsupplägg på alla nivåer för löpare. Pelle guidar själv på vissa av avgångarna och vissa guidas av någon av våra andra erfarna löparguider som Viktor Winterglöd, Andreu Prost eller Moses Lövstad.

Tillsammans erbjuder Pathfinder och traillöparen.se löparresor till utvalda destinationer för löpare på alla nivåer som vill ha inspiration, coaching och resesällskap. All bokning av resor sker via oss på Pathfinder Travels och du är skyddad av vår resegaranti hos Kammarkollegiet.


">


Resan dag för dag

Dag 1. Ankomst

Transfer från flygplatsen till Hôtel La Pradella i Bolquère (2h30)Lunchbuffé äter vi vid foten av Mont Serrat (beroende på ankomsttid). Efter installering på rummen finns det tid att ta en liten löprunda för att sträcka på benen efter dagens stillasittande, eller koppla av i hotellets spa-avdelning. Vid 19-tiden går vi till restaurang Lassus (5 min.) för välkomstdrink och presentation av veckans program. Sedan äter vi en trerätters middag. Vin & kaffe ingår.

Dag 2. Bouillouses-La Balmeta-Lac d’Aude + Proprioception

Frukost på hotellet innan vi åker till Les Bouillouses (25 min.) där vi börjar dagens löpning. Vi följer till en början GR10, den vandringsled som går genom hela Pyrenéerna från Hendaye vid atlantkusten till Banyuls sur Mer vid medelhavet. Leden tar oss norrut längs Bouillousesjön på 2000 m. höjd, mot topparna stora och lilla Peric. Vi kommer efter någon timmes löpning fram till bergsstugan La Balmeta där vi stannar till och njuter av utsikten. Vi fortsätter sedan till två små sjöar som ligger vackert gömda bland barrträd och klippblock, innan vi börjar stiga mot Mont Llaret, 2376 m. Sedan bär det utför mot Lac d’Aude, och vidare tillbaka till Les Bouillouses. Här finns möjlighet att ta en dusch innan vi äter lunch på Aubèrge du Carlit (vi lämnar ombyte här på morgonen). Dagens löpning är väldigt varierande med en del tekniska delar, och tanken är att guiden ska få en idé om deltagarnas nivå.

Efter lunch kommer vi träna proprioception, som är viktigt vid bergslöpning. Till vår hjälp har vi slackline, balansplattor och naturens egna hinder. Vi blir sedan körda tillbaka till hotellet där det finns tid till avkoppling i spa-avdelningen. På kvällen äter vi middag på Le Lassus. Trerätters med vin & kaffe.

Längd : 10-15km, 500 +/ 500-

Dag 3. Vallée d’Eyne + Backteknik

Frukost på hotellet innan transport till skidstationen Eyne (1800 m). Vi börjar med att följa en höjdkurva i 2 km in mot Eynedalen, och är uppvärmda då vi påbörjar en jämn stigning i denna långa, vackra dalgång. Dalen är känd för sin flora, och även om det är tidigt på säsongen så är här ett eldorado av färger. Eftersom det är en dal så blir det uppför så länge vi orkar, innan vi vänder och får en teknisk, rolig & snabb nedförslöpning. Med lite tur får vi sällskap av bergsgetter som det finns gott om i dalen, och vi kan kanske ta rygg på dem…

Under dagen kommer vi ta några kortare pauser för lite teknikträning i både upp- och nerförsbacke. Sista biten tar vi en ny stig ner mot byn Eyne, där vi blir hämtade och körda tillbaka till hotellet för snabb dusch innan lunch på Lassus. Efter vila på eftermiddagen åker vi till en sportbutik specialiserad på trail-running. För de som behöver utrustning så har vi 20% rabatt på hela sortimentet. Mot kvällen åker vi ner till restaurang Lassus för god middag.

Längd : 12-15 km, 500-800 + / 600-900 -

Dag 4. Font Romeu - Refuge de la Calme + Tempoträning

Idag är det mellandag, med lugn löpning och lite annorlunda aktiviteter. Efter frukost blir vi körda 10 min. upp till Font Romeu, områdets största skidstation. Här börjar vi med att springa en snitslad bana som uppvärmning, och koncentrerar oss på att memorera de olika tekniska delarna. Sedan joggar vi upp till en vackert belägen bergsstuga där vi äter en god lunch. Vi kopplar sedan av ett tag och förbereder oss mentalt för att åter springa den snitslade banan, fast denna gång i « tävlingstempo ». Målet är inte att springa så fort som möjligt eftersom banan är kort, utan att hitta ett jämt tempo
och maximera sin effektivitet. Nyttigt för att sedan kunna springa längre sträckor med en bra känsla hela vägen! Vi blir sedan körda tillbaka till hotellet för lite vila.

På kvällen blir vi hämtade och körda till restaurang l’Escudella (10 min.) för en 4-rätters middag med vin & kaffe. Fantastisk mat i en mycket speciell miljö. Måste upplevas! Vi åker sedan hem för att samla krafter med en god natts sömn.

Längd : 10 km, 300+/300- & Teknikbana

Dag 5. Planes-Vallée de l’Orri-Col Mitja - St Thomas les Bains

Idag kör vi igång på allvar igen. Efter frukost åker vi till byn Planes, 1500 m (15 min), där vi startar en dags mycket omväxlande löpning. Vi börjar med en ordentlig stigning och det kommer bli en del gående innan vi kommer igång att springa. Vi följer GR 10, den led som går genom hela Pyrenéerna från atlantkusten till medelhavskusten. Väl uppe på 1900m så planar det ut och går neråt mot Orri-dalen. Teknisk löpning till dess att skogen ger plats för ängar och vi kan börja släppa loss på allvar. Vi springer en bit upp i dalen till en källa där vi släcker törsten innan vi vänder om och följer en annan stig utför. Efter några kilometer vänder vi söderut igen och påbörjar en brant stigning mot Mitja passet (2367m). Ett perfekt pass mellan två vackra toppar. Stigningen kan tas som ett « Vertical race», rakt på, eller så kan man följa en liten skogsväg som « serpentinar » sig upp med behaglig (?) lutning.

Efter en välförtjänt paus väntar en riktigt lång utförslöpning med tekniska, snabba passager. 1150 m- senare är vi med ömmande hamstrings nere vid baden i St Thomas. Här äter vi en enkel lunch innan det blir bad i de naturligt heta källorna. Jacuzzi, ångbastu, bastu och svavelrikt vatten hjälper till att återställa balansen i kroppen.Transport tillbaka till hotellet (30 min). På kvällen middag på Lassus.

Längd : 19 km, 1000+/1400-

Dag 6. Bouillouses - Le Carlit (2921m)

Sista dagen börjar vi springa på samma plats som första dagen, les Bouillouses. Idag tar vi oss dock västerut mot Le Carlit, områdets högsta topp med sina 2921 m. En behaglig löpning förbi flera glaciärsjöar tar oss upp till foten av berget (ca 1 h). Nu blir det tuffare och stigningen börjar på allvar. Det sista partiet upp mot toppen går genom ett parti med stora klippblock, och man behöver både ben och armar för att ta sig upp (det rör sig dock inte om någon klättring!). Det finns chans att vi stöter på snö här uppe, vilket ger oss tillfälle att träna på ännu ett roligt underlag. Efter att ha tagit den obligatoriska toppselfien och ha njutit av utsikten från Pyrénées Orentales tak tar vi till en början samma stig ner för att sedan vika av och springa en annan väg tillbaka till Bouillouses, förbi nya sjöar och nya vyer.

Väl nere så äter vi lunch på Aubèrge du Carlit, innan vi blir körda tillbaka till vårt hotell (möjlighet att duscha innan lunch). Här finns tid att koppla av innan det blir aperitif på Lassus. Vi passar på att titta på bilder från & sammanfatta den gångna veckan innan vi sätter oss till bords för avslutningsmiddag. Allt det bästa området har att erbjuda av mat & dryck.

Längd : 17 km, 1300+/1300-

Dag 7. Avfärd

Frukost på hotellet innan det är dags att ta farväl. Transfer till flygplatsen.

Utmanande kamlöpning Under turen springer vi förbi många sjöar Cerdagne, där Bolquère är beläget, är en höghöjdsplatå med en snitthöjd på 1500 meter Solnedgång över Cerdagne Kanske stöter vi på snö på högre höjder Svårslagen utkiksplats Under campen provar vi olika sätt att utveckla sin löpning Detta camp är perfekt för den som vill utvecklas inom sin traillöpning

Avgångar:

Datum: 2018-06-10
Ort: Stockholm, Köpenhamn
Pris: 15700 kr
Guide: Kim Falck
Platser kvar: Ja

Vi reserverar oss för prisändringar utanför vår kontroll. I övrigt: se resevillkoren

Resefakta

Reslängd: 7 dagar
Gruppstorlek: Max 12 personer
Gradering: 2

I resans pris ingår:

 • Flyg t/r Skandinavien - Barcelona
 • Transfer T/R Barcelona - Bolquère
 • Alla transporter på plats
 • Diplomerad svensktalande guide
 • 6 nätter på La Pradella med frukost
 • Välkomst & avslutningaperitif
 • Lunchbuffé ankomst
 • 1 lunch & 5 middagar på Lassus (3-rätters med vin & kaffe)
 • 2 lunch på Aubèrge du Carlit (3-rätters med vin & kaffe)
 • 1 lunch på Refuge de la Calme
 • 1 middag på l’Escudella (4-rätters med vin & kaffe)
 • 1 lunch i St Thomas
 • Inträde till baden i St Thomas

Frågor och intresseanmälan

Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?
Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna.

Bra att veta

Vår bas under hela veckan är hotellet La Pradella, ett lägenhetshotell med eget SPA. Priset gäller del i lägenhet om två personer. Lägenheten är utrustad med kyl och ett litet kök. Löppassen går alltid om förmiddagen, så det är gott om tid till restitution. Vi får varje dag lunch serverad tätt inpå avslutat träningspass vilket främjar kroppens återhämtning. Picknickluncherna bjuder på sallader, bröd, korv, ost m.m.

Rädd för innehållsfattiga franska frukostar? Kim kommer se till att det även finns grövre bröd, ost och skinka tillsammans med sylt, flingor yoghurt etc. Det du behöver ha med dig är ett vätskebälte eller löparryggsäck med vätskesystem och möjlighet till plats för en tunn jacka. 

För att få ut det bästa av turen bör du ha god kondition och löparvana. Framförallt ska du vara bekväm med att springa upp- och nedför längre backar, den kuperade terrängen är ansträngande.  Att ha ett par längre traillopp i benen är inte fel, gärna distanser på över 20 km.

Inför trailrunningresan kommer ni att få mer skriftlig information om packning samt fakta om områdena vi rör oss i. Har ni frågor kan ni alltid höra av er till oss: info@pathfindertravels.se 

Pathfinder Travels
Göteborgsvägen 3 SE-443 30 Sweden
Tel: 031-707 00 80 Fax: 031-15 34 46
Spiro Kommunikation