Vandring Tour du Monte Rosa

Vandring Tour du Monte Rosa

Vandring Tour du Monte Rosa

Denna vandrarens drömtur går genom Schweiz och Italiens hänförande alplandskap. Du vandrar genom tysta dalar, över höga pass och in i pittoreska bergsbyar.

Tour du Monte Rosa utgör en klassisk vandring på lika klassisk mark. Att vandra i detta landskap med sin kuperade terräng bjuder både utmaning i form av branta upp- och nedstigningar och belöning i form av hisnande vyer. Monte Rosa-massivet hyser inte mindre än sju toppar över 4000 meter, varav en av dem, Dufourspitze (4 634 m) är Schweiz högsta. Därtill är Monte Rosa det näst högsta massivet i Alperna efter Mont Blanc-massivet.

Vår vandring har sin början i Stalden i Schweiz och går sedan längs historiska stigar, höga pass, nära imponerande bergsväggar, över glaciärer och in i Italien för att slutligen nå målet i Zermatt, Schweiz. 

Under vandringen sover vi både på hotell och i hyttor där vi också äter frukost och middag. 

Detta är vår tredje, och kanske också tuffaste, klassiska vandring i Alperna. Liksom de andra två leds även denna av vår erfarne vandringsguide och gode vän Johan Sundberg. Läs gärna även om Tour du Mont Blanc och Tour du Matterhorn!


Resan dag för dag

Dag 1. Sverige – Geneve – Saas Grund

 Transfer från flygplatsen till Saas Grund där vi checkar in på vårat hotell. Middag och breifing.

Dag 2. Saas Grund – Macugnaga 

Morgonen börjar med en kortare busstransfer till dammen vid Mattmark där dagens vandring börjar. Leden går längs den historiska stigen upp till Col de Monte Moro (2868 m), utmed den östra sidan av Monte Rosa. Nedstigningen mot Macugnaga går under Monte Rosas imponerande sydsida. Övernattning på hotell.

Dagens vandring tar cirka 6 timmar. Höjd: +700m/  -1150m 

Dag 3. Macugnaga – Alagna 

Vi rör oss över de gröna ängarna i Alagna på stigen som kallas Walser stig. Vandringen går sedan över Col de Turlo (2783 m) och sedan ner till Refuge Pastore med sin botaniska trädgård. Övernattning på hytta.

Dagens vandring tar cirka 7,5 timmar. Höjd: +1500m/ -1100m 

Dag 4. Alagna – Gressonney 

Morgonen börjar med en kortare busstransfer. Vi går sedan genom Ottrodalen, känd för sin tidstypiska, traditionella arkitektur. Vi rör oss vidare i en lång stigning till Col d'Ollen (2881 m). Nedstigningen går till sjön Gabiet där vi tar en lift till Stafal och Sitte. Övernattning i hytta.

Dagens vandring tar cirka 6,5 timmar. Höjd: +1700m/ -500 

Dag 5. Gressonney – Saint Jacques 

Vi börjar dagen med en stigning upp till Saleroforko (2689 m), alldeles under topparna Castor och Pollux. Den efterföljande nedstigningen går sedan längs en fantastisk stig till Saint Jacques. Övernattning i hytta.

Dagens vandring tar cirka 7,5 timmar. Höjd: +500m/ -650m 

Dag 6. Saint Jacques – Theodulpass 

Dagens inledande vandring går över Col Nord des Cimes Blanches (2981 m). För att sedan nå Testa Grigia (3421 m) tar vi en lift den sista biten. Därifrån vandrar vi den sista biten ner till Theodulhyttan där vi sover på imponerande 3300 m. Övernattning i hytta.

Dagens vandring tar cirka 7,5 timmar. Höjd: +930m/ -300 

Dag 7. Theodulpass – Zermatt – Chamonix

Sista dagens vandring går från Theodulpass ner till Zermatt. Hela dagen är en nerstigning från den högalpina terräng vi befinner oss i till mer låglänta grässlänter och fäbodar. Under hela dagen så har vi en imponerande vy över några av Europas mest kända 4000 meters toppar. Som avslutning så kommer vi fram till en av alpernas mest legendariska alporter, Zermatt. Här väntar vår transfer tillbaka till Chamonix, där vi checkar in på vårt hotell. Efter en dusch så väntar en god middag på byn.

5,5 timmars vandring / Höjd: -1700m

Dag 8. Chamonix – Geneve – Sverige

Efter utcheckning från hotellet återvänder vi hem till Sverige.

 

 

Högalpina hällar Vandringen bjuder på många höjdmeter Guiden Johan Sundberg gillar läget Gränslöst gränsland Edelweiss Bra läge att inhandla picknick osten Vi vandrar genom ett levande kulturlanskap Vyer som frigör anden i dig Alpängar gröna Vattnet i bäckarna är i regel drickbart

Avgångar:

Datum: 2017-08-05
Ort: Sthlm, Gbg, Kph
Pris: 15900 kr
Guide: Johan Sundberg
Platser kvar: Fullbokad

Vi reserverar oss för prisändringar utanför vår kontroll. I övrigt: se resevillkoren

Resefakta

Reslängd: 8 dagar
Gradering: 3

I resans pris ingår:

  • Flygresa t/r Geneve
  • Transfer Geneve - Saas Grund
  • Mat under alla vandringsdagar (2- 7) Dock ej middag dag 7.
  • Boende i bergshyttor (del i sovsal) 4 nätter.
  • Boende hotell 3 nätter
  • Svensk legitimerad vandringsguide
  • Lokala transporter inkl lift
  • Transfer Geneve - ChamonixFrågor och intresseanmälan

Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?
Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna.

Bra att veta

Vi bor dels på hotell, dels i i så kallade refuger (hyttor) där vi även blir serverade frukost och middag. Hyttorna förser oss även med lunchpaket. Hyttorna är enkla men välkomnande.

Mat ingår under alla vandringsdagar men du måste själv stå för matkostnad under ankomst- och avresedag (frukost ingår dock). Vatten kan fyllas på vid hyttorna.

Vandringarna är väderkänsliga och vid tillfällen av vädermässiga utmaningar (regn/åska eller liknande) kan vi som ett resultat av detta få ändra rutt eller avbryta och göra alternativa vandringar.

Denna vandring är fysiskt krävande då vi lägger bakom oss många höjdmeter och kilometer. Därför måste vi packa lätt och begränsa vår utrustning och packning. Sovsäck och liggunderlag behövs inte på denna tur, dock skall en sovpåse/reselakan tas med för att använda i hyttorna. Varje deltagare bär själv med sig allt som kan komma att behövas under veckan vilket innebär att en lite större ryggsäck är nödvändig för att all utrustning skall få plats. En 35-45 liters säck är att rekommendera.

Under informationsmötet på ankomstdagen kommer guiden att gå igenom allas packning för att säkerställa att alla har med sig nödvändig utrustning.

Inför resan får ni mer skriftlig information om packning samt fakta om områdena vi rör oss i. Har ni frågor kan ni alltid höra av er till oss: info@pathfindertravels.se 

Pathfinder Travels
Göteborgsvägen 3 SE-443 30 Sweden
Tel: 031-707 00 80 Fax: 031-15 34 46
Spiro Kommunikation