Wow!

Wow!

Vandringsweekend, Trolltunga & Hardangerfjorden

Trolltunga är tveklöst en av Norges mest spektakulära och natursköna klippformationer. Klippan ligger cirka 1100 meter över havet och svävar 700 meter över sjön Ringedalsvatnet. Utsikten från tungan är vidunderlig på alla sätt.

Turen till Trolltunga startar i Skjeggedal och du passerar många sevärdheter på vägen, som till exempel Ringedals damm och jättegrytor i bergen. Vandringen är en rejäl utmaning, den går genom högfjällsterräng och tar 10 till 12 timmar (23 km totalt till Trolltunga tur och retur) och stigningen är cirka 900 meter. Att gå ut på själva tungan kräver också sitt mod...

Vi värmer dock upp med en vandring från Våhaug upp till Tostøl. På denna fina tur har vi en fantastisk utsikt över Hardangerfjorden. 

Vårt ”basläger” för turerna ligger precis vid Hardangerjordens strand, där vi bor på den fina Hardanger Fjord lodge: www.hardangerfjordlodge.com

Här blir vi väl omhändertagna av My & Wille med personal. Lodgen har ett kanonläge med egen brygga och mäktig utsikt över fjorden. Här äter vi frukost och middag och njuter av den vackra utsikten över fjorden. Maten är vällagad, närproducerad och anpassad till kroppar som behöver energi efter aktiviteter i bergen.

Vandringsturerna guidas av Wille, My eller någon annan från lodgen och de ser till att ni trivs och att allt fungerar på bästa sätt från det att ni kliver av och lämnar Bergen.

Vill ni förlänga resan så är det inga problem. Det finns många fina vandringar och massa annat att uppleva i området. 

 


Resan dag för dag

Dag 1. Ankomst Bergen - Transfer till Hardanger Fjord Lodge

Ni möts upp på flygplatsen och sedan väntar ca 2,5 timmes transport med minibuss. Vi äter en macka längs vägen och njuter av det vackra landskapet. Vi checkar in på Hardanger Fjord Lode, får en kortare briefing och äter sedan en god välkomstmiddag.

Dag 2.  Vandring Våhaug - Tostøl

Efter en härlig frukost ger vi oss iväg mot dagens vandring. Vi kommer att gå en fantastisk fin tur med utsikt över fjorden, en perfekt uppvärmning inför Trolltunga. Vi äter lunch längs vägen och kommer tillbaka till lodgen på eftermiddagen. Vi vilar lite, äter ännu en god middag och laddar därefter upp oss inför morgondagens utmaning. 

Tid: 5 h t/r inkl. lunchstopp

Dag 3. Trolltunga

Idag blir det tidig uppstigning och frukost omkring klockan sex.. Sedan väntar den ikoniska vandringen till Trolltunga. Vi kommer att vandra totalt ca 11 timmar inklusive lunch och utkiksstopp. Räkna med en sen middag, typ kl 21.30. Men den är värd att vänta på!

Dag 4. Hemresa

Vi tar oss tillbaka till Bergen med minibuss eller stannar ni kvar och vandrar ett par dagar till!

 

 

Norge är ju så sjukt vackert Vi bor fint hos My & Wille Det finns många fjordnära turer att göra i området Det goda värdskapet, Wille & My Det här landskapet är inte så många timmar bort från oss Rum med utsikt!

Avgångar:

Datum: 2018-08-16
Ort: Stockholm
Pris: 10900 kr
Guide: Lokal guide
Platser kvar: Ja

Vi reserverar oss för prisändringar utanför vår kontroll. I övrigt: se resevillkoren

Resefakta

Reslängd: 4 dagar
Gruppstorlek: Max 12 personer, minium 4 personer
Gradering: 2

I resan pris ingår:

  • Flyg t/r Bergen 
  • Lokala transporter med privata minibuss
  • 3 nätter på Hardanger Fjord lodge
  • 3 Utmärkta tvårättersmiddagar, ej dryck 
  • Lunchmacka ankomstdagen
  • 3 ordentliga & goda frukostar
  • 2 guidade vandringar med lunchpaket + påse med "jägargodis"

Frågor och intresseanmälan

Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?
Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna.

Bra att veta

Vandringar är rätt utmanande och du bör vara i god form och van att gå i terräng. Har du svår svindel bör du kanske undvika denna resa.  

Vi bor bra på lodgen och all mat och lokala transporter ingår. Det enda du behöver tänka på är att vandra, äta, sova och njuta av livet. 

Inför resan kommer ni att få mer skriftlig information om packning samt fakta om områdena vi rör oss i. Har ni frågor kan ni alltid höra av er till oss: info@pathfindertravels.se

Pathfinder Travels
Göteborgsvägen 3 SE-443 30 Sweden
Tel: 031-707 00 80 Fax: 031-15 34 46
Spiro Kommunikation