IcebugX

IcebugX

Icebug Xperience West Coast Rock Trail

Den 3-7 september 2014 anordnar vi för första gången Icebug Xperience West Coast Rock Trail tillsammans med Icebug. Följ med på ett trailrunning- och vandringslopp längs med Bohusläns skiftande landskap som främjar lokalsamhället och förlänger sommarsäsongen en smula.

Till skillnad från andra skandinaviska lopp är närheten till havet det som utgör scenen för Icebug Xperience. Här finns vidsträckta klippområden av granit, bergstoppar, kuststigar och strandkanter, lövskogar, ljunghedar och ängar. Här finns även ett flertal kultur- och fornminnen såsom naturreservatet Ramsvikslandet, jättegrytor och isrännor från inlandsisen, fiskebyar samt stenhuggarområden. 

Icebug Xperience nyhetIcebug Xperience består av tre dagsetapper på totalt cirka 70 kilometer där ungefär 20-30 kilometer avverkas per dag och du själva väljer om du vill springa eller vandra. Loppet tar dig genom vitt skiftande och kuperad terräng längs redan befintliga kuststigar och leder, allt för att bevara naturen i området. Under varje etapp finns vätskestationer, lunchställe och vårdutbildade funktionärer.

I anslutning till loppet kan du välja bland tre olika prispaket. Antingen väljer du att i tre till fyra dagar bo på hotell eller i stuga med mat och transport inkluderat eller så tar du dig till och från loppet på egen hand samt lagar dina middagar själv. Maten som serveras produceras lokalt och för att påverka miljön så lite som möjligt sköts alla deltagartransporter med buss. Utöver själva loppet erbjuds det dessutom aktiviteter som havskajak och fisketurer då vädret i september månad fortfarande är behagligt.

 

Icebug Xperience nyhet2Icebug Xperience anordnas av oss och Icebug i samarbete med Västsvenska Turistrådet och Sotenäs Kommun. I år arrangeras loppet för första gången och upp till 200 deltagare kan anmäla sig från och med den 1 april. Ambitionen är att skapa ett återkommande evenemang som är internationellt känt men som verkar för att bevara och växa organiskt med bygden.

Läs mer om Icebug Xperience här!

Pathfinder Travels
Göteborgsvägen 3 SE-443 30 Sweden
Tel: 031-707 00 80 Fax: 031-15 34 46
Spiro Kommunikation