Vandra runt Alpernas högsta berg 4 810 m.ö.h.

Vandra runt Alpernas högsta berg 4 810 m.ö.h.

Mont Blanc massivet, vandra med mindfulness

På gränsen mellan Frankrike och Italien finner man Alpernas högsta berg; Mont Blanc. Vi bjuder in till ett äventyr som föder nya tankar om ledarskap. Vi upplever storheten i klassisk alpin miljö när vi vandrar runt berget.

 Leadership Adventures och Pathfinder Travels bjuder in till fem dagars ledarskapsstimulans och vandring 15 – 19 september 2017 i franska Alperna. Under dagsvandringar i bergen får du heldagar fyllda med närvaro i nuet. 

Under hela resan arbetar vi med olika Mindfulnessövningar och du får öva dig att möta dig själv, öka din självinsikt och komma i kontakt med din inre motivation. Vart är jag på väg? Vad driver mig? Christina Stenberg kommer att vägleda dig i detta arbete i egenskap av processledare och diplomerad Mindfulnessinstruktör. 

Fantastiskt! En mental och fysisk resa i de mäktiga bergen.Inspirerande i nuet och för framtiden reser jag vidare. En resa som gett mersmak

Marlene Meilgaard, deltagare september 2016

Christina har vandrat i området i mer än 15 år och idén till Leadership Adventures har i viss mån de dramatiska bergen runt Chamonixdalen, att tacka för. Miljön är svårslagen, den har lockat till sig alpinister, vandrare och skidåkare i hundratals år. Under denna tur går vi delar av den klassiska rutten Tour du Mont Blanc, en av Europas mest populära vandringsleder och det med rätta. Storslagna vyer, utmanande stigningar och en svårslagen natur kantar denna resa.

Vi inleder och avslutar resan med en natt på hotell i Chamonix. Däremellan sover vi på enkla bergshyttor och får ta del av genuin alpin kultur. Vandringen är tämligen krävande men vi går i lugnt tempo och behöver endast bära lätta dagryggsäckar.

Vandringarna leds av Ulrika Asp, som är legitimerad UAIGM-bergsguide. 

 

 Vandringarna leds av Ulrika Asp, som är legitimerad UAIGM-bergsguide. Hon har arbetat i området i decennier och är bosatt i Chamonix. 


Resan dag för dag

Dag 1. Sverige – Geneve – Chamonix

Ankomst till Geneve och transfer upp till Chamonix för inkvartering på hotell.

Leadership Adventures Start-Up/Genomgång Mindfulness – teori och övningar/ ”Incheckning” av gruppen. Middag ca 20.30

Vad är Mindfulness? Introduktion, genomgång, fakta och inspiration.

Dag 2. Les Houches – Les Contamines

Avfärd från hotellet till Les Houches. Vi tar liften upp till Belle Vue (1781 m) där vi startar vår vandring. På morgonen går vi upp över trädgränsen i kuperad terräng mot Chappelle de Miage (1559 m). Vid de gamla fäbodarna äter vi lunch och varvar ner. Stärkta av vilan går vi sedan vidare i riktning mot byn Les Contamines (1150 m) där vi tar en liten paus innan vi fortsätter upp mot nattens hytta, Les Nant Borrant. De sista två timmarna av vandringen mot Contamines går nedför och vi kommer åter ner under trädgränsen. Från Les Contamines till hyttan är det cirka en timmes vandring.

Dagens vandring tar cirka 7 timmar. Cirka 900 meters höjdskillnad.

Mindfulnessövning/Dagens tema och frågeställning/ Vandring – Silent Walk

Lunch

Walk and Talk/ Mindfulnessövning/ Reflektion – dela insikter

Middag

Mindfulness som förhållningssätt ger dig möjligheter växa som ledare. Med träning får du djupare insikter om dig själv och dina beteendemönster. Vi fortsätter varva teori och praktiska övningar under vandringsdagarna. 

Dag 3. Les Contamines – Chalets des Mottets

Efter frukost är det dags för veckans längsta dagsetapp. Vi börjar med en relativt flack vandring för att efter tre timmar komma fram till stigningen upp mot Col du Bon Homme (2433 m). Vi vandrar i lugn takt och stannar för en rejäl lunch på toppen. Efter att ha passerat kammens högsta punkt går det nedför resten av dagen. Från nästa etappmål, Les Chapieux (1705 m), går vandringen vidare längs dalgången Beaufortine mot byn Ville des Glaciers, känd för sin Beaufortost. Från byn har vi nära till vår inkvartering i Chalets des Mottets (1775 m). Detta boende är resans enklaste (en gammal ombyggd bondgård) men stämningen är fantastisk och maten har aldrig smakat så gott.

Dagens vandring tar cirka 10 timmar. Cirka 2000 meters höjdskillnad.

Mindfulnessövning/Dagens tema och frågeställning/ Vandring – Silent Walk

Lunch

Walk and Talk/ Mindfulnessövning/ Reflektion – dela insikter

Middag

Vi fortsätter integrera Mindfulness i ditt personliga ledarskap. Hur bidrar Mindfulness till minskad oro/stress, till att öka vårt fokus och vår effektivitet?

Dag 4. Chalets des Mottets – Courmayeur – Chamonix

Dagens vandring utgår från 1775 meter och i riktning mot den italienska gränsen på Col de la Seigne (2516 m) och efter cirka 2,5 timme når vi toppen av åsen. Vi går ner mot Refuge Elisabetta i Italien och strax därefter når vi en väg där en buss tar oss in till Courmayeur. I denna charmiga italienska alpby äter vi lunch och avnjuter det italienska kaffet innan vår återfärd till Chamonix. 

Dagens vandring tar cirka 4 timmar. Cirka 800 meters höjdskillnad.

Mindfulnessövning/Dagens tema och frågeställning/ Vandring – Silent Walk

Lunch

Walk and Talk/ Mindfulnessövning/ Reflektion – dela insikter

Middag

Mindfulness verkningsmekanismer. Vad händer i hjärnan när vi tränar? Mindfulness övningar föder nya tankar om ditt personliga ledarskap och kan ge tillgång till resurser hos dig själv som du kanske tidigare inte varit i kontakt med.

Dag 5. Chamonix – Geneve – Sverige

Efter utcheckning från hotellet återvänder vi hem till Sverige.

Mindfulnessövning/ Reflektion – Hur implementerar och lever jag mina nya insikter/ Closure Leadership Adventures

Vad har dagarna inneburit för dig? Hur skapar du rutiner för Mindfulness på arbetsplatsen?

Chamonix, alpinismens Mekka. Christina Stenberg kommer att vägleda er Högalpina sjöar, badkläder kan tas med. Vi följer klassiska leder. Har vi tur så får vi syn på gems (chamois). Äkta samtal om vikten av självkännedom.

Avgångar:

Det finns inga avgångar för tillfället.

Vi reserverar oss för prisändringar utanför vår kontroll. I övrigt: se resevillkoren

Resefakta

Reslängd: 5 dagar
Gruppstorlek: Minimum 6, maximum 12 personer
Gradering: 2

I resans pris ingår:

 • Svensk diplomerad Mindfulnessinstruktör med VD bakgrund
 • Svensk vandringsguide med expertkunskap på området
 • Flygresa t/r Geneve
 • Mat under alla vandringsdagar (ej dryck)
 • Boende i bergshyttor (del i sovsal) 2 nätter
 • Lokala transporter inkl lift
 • Transport av bagage mellan nattlägren under turen, dock ej dag 3
 • Transfer Geneve - Chamonix
 • Boende två nätter på hotell i Chamonix inkl frukost (dubbelrum)
 • Välkomst- samt avskedsmiddag (ej dryck)

 

Frågor och intresseanmälan

Har du frågor kring denna resa? Vill du lämna en intresseanmälan eller boka resan?
Ring oss på 031-707 00 80 eller maila info@pathfindertravels.se så hjälper vi dig gärna.

Bra att veta

I vårt grundpaket ingår flygresa t/r Geneve och två hotellnätter i Chamonix men skulle du redan befinna dig på plats i Chamonix då turen startar kan vi göra prisavdrag.

Vi bor två nätter på så kallade refuger (hyttor) där vi även blir serverade frukost och lunch. Hyttorna förser oss även med lunchpaket. Hyttorna är enkla men välkomnande. I Chamonix bor vi på bra hotell med spa möjligheter.

Mat ingår under alla vandringsdagar. Vatten kan fyllas på vid hyttorna.

Vandringarna är väderkänsliga och vid tillfällen av vädermässiga utmaningar (regn/åska eller liknande) kan vi som ett resultat av detta få ändra rutt eller avbryta och göra alternativa vandringar.

Denna vandring är fysiskt krävande då vi lägger bakom oss många höjdmeter och kilometer. Därför måste vi packa lätt och begränsa vår utrustning och packning.  OBS, det ingår bagagetransport alla dagar utom en, det innebär att det blir lätt att just "packa lätt". Under informationsmötet på ankomstdagen kommer guiden att gå igenom allas packning för att säkerställa att alla har med sig nödvändig utrustning.

Inför resan får ni mer skriftlig information om packning samt fakta om områdena vi rör oss i. Har ni frågor kan ni alltid höra av er till oss: info@pathfindertravels.se

Pathfinder Travels
Göteborgsvägen 3 SE-443 30 Sweden
Tel: 031-707 00 80 Fax: 031-15 34 46
Spiro Kommunikation