Skidresor, Toppturer och Ski Touring

Topptur, Skitouring eller Tour Randonné -- Kalla det vad du vill men vi gillar att röra oss i bergen för egen maskin. Vi kombinerar utmanande och spännande skidåkning med starka reseupplevelser. I regel reser vi i små grupper under ledning av legitimerade (UIAGM) bergsguider och vi vänder oss till erfarna åkare. Söker du kvalitet och unika resmål har du hamnat rätt.

Stora åk i Sunnmörealperna. ©Fredrik Schenholm

Toppturer i Sunnmørealperna, Norge

Kring Hjörundfjorden i norska Sunnmöre trängs hundratals toppturer, där vissa åk slutar med stoppsladd nere vid havet. Under en långhelg gör vi med hjälp av bil, färja och båttaxi en fullspäckad roadtrip genom området och bestiger de finaste topparna längs vägen.
Toppturer i Rila & Pirin, Bulgarien

Toppturer i Rila & Pirin, Bulgarien

Rila- och Pirinbergen i Bulgarien är som gjorda för skidbestigning. De högsta topparna ligger strax under 3000 meter och skidåkningen är både utmanande och spektakulär.
Iransk puder i Dizin

Offpistskidåkning, Dizin, Iran

Alborzbergens största skidort, Dizin, ligger cirka tre timmar norr om Irans huvudstad Teheran. Orörd pudersnö, stora berg och gott om svängutrymme väntar.

Toppturer i Tien Shan

Skitouring i Kirgizistan och Tien Shanbergen

Denna resa tar sikte på bergslandet Kirgizistan som ligger i Centralasien. Kirgizistan är ett land som bjuder på orörd vildmark, gästvänliga nomader, yurtboende och toppturer på skidor.
Ski touring i Höga Atlas, Marocko

Ski touring i Höga Atlas, Marocko

Afrika är knappast den kontinent som förknippas med skidor och snö, men bergskedjan Höga Atlas bjuder på riktigt fin skidåkning med både hög höjd och branta colouirer.
Ski touring på Honshu, Japan

Ski touring på Honshu, Japan

Följ med till den japanska huvudön på ett skidäventyr utöver det vanliga. Njut av en daglig dos med pudersnö, många höjdmeter och god mat.

Njut av Japans årliga vintermonsun

Skidbestigning på Hokkaido, Japan

Ett av Japans bästa skidområden finner du på Hokkaido. När de kyliga vindarna från Sibirien sveper in över ön bär de nämligen med sig otroliga mängder snö.
Ski touring på Svalbard

Ski touring på Svalbard

Upplev unika skidbestigningar på vackra Svalbard med magiska vyer, arktiskt djurliv, fantastisk skidåkning och midnattssol.
Pathfinder Travels
Göteborgsvägen 3 SE-443 30 Sweden
Tel: 031-707 00 80 Fax: 031-15 34 46
Spiro Kommunikation